De abia acum, sunt mândru că sunt român!

Personal, în momentul în care PSD şi-a lansat lozinca „Mândria de a fi român!”am avut multe reţineri. În primul rând că lozinca pare excluzivă, insinuând că numai noi românii ar trebui să fim mândri, nu şi ceilaţi. De la bun început am bănuit că sloganul era construit în aşteptarea confruntării lui Ponta cu Johannis. Pe de altă parte nu văd de ce să fiu mândru că sunt român ca şi cum ar trebui să fiu mândru că sunt bărbat!! Mai mult decât atât, nu ştiu de ce mi-am amintit de marşurile ostentative ale homosexualilor şi lesbienelor care iradiau parcă lozinca „Sunt mândru că sunt homosexual!”, ceea ce mi s-a părut deranjant, ca să fiu blând cu această categorie de bolnavi psihic.

A urmat campania în care s-a văzut cu ochiul liber cât de găunoasă este lozinca adoptată. Domnul premier Victor Ponta, prin măsurile adoptate a umilit sloganul Mândru că sunt român al candidatului Victor Ponta demonstrând că dreptul de vot este o „lozincă” deci că valorează tot atât ca zicerea că sunt mândru că sunt român. Asta a enervat, a enervat mai ales pe tineri care au ieşit masiv la vot. România tăcută a vorbit! Mi s-a părut că s-a declanşat o nouă revoluţie, exprimată prin vot!

Acum, după alegeri, când văd reacţia internaţională la adresa rezultatelor votului, realizez că sunt momente când poţi fi mândru că eşti român. Sunt momente când realmente ai sentimentul că ai participat la un act istoric admirat de celelalte popoare. Pentru că sunt mândru să fac parte dintr-un popor care a reacţionat în mod colectiv şi clar la adresa nedreptăţii, care nu a lăsat nepedepsite măsurile umilitoare la care au fost supuşi confraţii noştrii de peste hotare. Care a demonstrat solidaritate!!! Reacţie care a stârnit admiraţia Europei. Unde aţi mai văzut în Europa un popor la care cetăţeni  să stea şi câte 10 ore la coadă ca să voteze?!!! Unde aţi mai văzut în Europa un popor care să iasă în proporţie de aproape 80% în ţară ca să voteze??!! Unde aţi mai văzut în Europa un popor care să voteze în cea mai înaltă funcţie a ierarhiei politice un minoritar??!!

Sunt mândru că sunt român!!! Credeţi că pentru asta ar trebui să-i mulţumesc dlui Ponta care a declanşat această provocare????

20.11.2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *